Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Billedet fra min have, der blev forsidefoto - og Havedag i bedste Barnaby-stil

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt ons, august 24, 2011 00:14:13For nylig skulle forsiden til sensommerens Isabellas-magasin findes, og redaktionen valgte at lade det være op til læserne at finde deres favoritforside blandt tre layoutede udgaver. Ét af forslagene indeholdt såmænd et billede fra min have. Fotoet skød min fotograf Kim en meget dejlig sensommerdag, hvor jeg havde arrangeret en overdådig buket af mine allerbedste blomster. Nu kan vi glæde os over, at læserne faldt for det stemningsfulde foto med havens asters, georginer og et i øvrigt pragtfuldt efterårsflor i fortættede farver, som jeg holder så meget af. Forsiden er at finde på det nye `Isabellas´, og der skal lyde en varm tak til `Isabellas´ læsere! Det er virkelig dejligt at kunne videregive gode haveoplevelser, som bidrager til inspiration i hverdagen. Inde i bladet folder min artikel `De sætter kulør på efterårshaven´ sig ud, den er fyldt med flere fotos af de skønne efterårsblomster, som Kim Ahm forevigede den dag, vi havde fotoshoot.

HAVEDAGEN

Og så er det vist på tide, at jeg begynder at løfte sløret for et arrangement, som jeg frem til med stor glæde - og lidt spænding!D. 11. september er vi fem kvinder, der har givet hinanden håndslag på, at vi vil skabe en anderledes havedag, som emmer af stemning og sensommerhygge. Vi satser simpelthen på en dag i bedste Barnaby-stil! Havedagen er henlagt til min have, som ligger lidt uden for landsbyen Krarup på Sydfyn; blot et stenkast fra renæssanceslottet Egeskov.

I dag præsenterer jeg fire kompetente kvinder, som jeg sætter stor pris på at have et samarbejde med. De er alle med til at arrangere Havedagen, og du har mulighed for at hilse på dem og flere andre spændende havepersonligheder, hvis du gæster arrangementet d. 11. september.

Marlene Muxoll - driver planteskolen `Staudefeen´ med stauder, der passer perfekt til den engelske havestil.

Janne Fuglsang - havearkitekt; tegner store og små haver for private.

Helle Nørby - kunstner og keramiker med speciale i frostsikre udsmykningssten til havens udendørs belægning.

Helle Rask - importerer og sælger lækkert haveudstyr fra bl.a. England og Holland.

På Havedagen vil der være åbent for salg af et håndplukket udvalg af ting til haven. De besøgende kan få en snak og gode råd om bl.a. havens indretning, drømmeagtige blomsterbede, høre om spisesvampe fra naturens spisekammer, se hvordan man binder eventyrlige, vilde buketter, høre om sommerfugle, den selvforsynende have og mistelten, lære lidt om at holde bier og se, hvordan man bygger en skøn bænk til haven. En lille økologisk kagebod med lækkerier vil også være at finde i den idyllisk beliggende haveoase, som byder på nyttehave, klukkende havehøns, drivhus og tætpakkede staudebede med bl.a. georginer og asters i mættede bærfarver.


Haven er åben søndag d. 11. september kl. 10.00-17.00. Entré 10 kr. børn gratis indgang. Sted: Hundstrupvej 36, Krarup - 5750 Ringe. Parkering v. Søfælde Savværk. Indløser du billet til Havedagen, giver den samtidig adgang til Egeskov slot og park til halv pris d. 11. september.

Du vil i den kommende tid op til Havedagen kunne følge forberedelserne her på Havebloggen, hvor også det endelige program lægges ud. Er du ikke allerede medlem, kan du tilmelde dig websitet HER.  • Kommentarer(11)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post101