Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Den skønneste første september

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt tor, september 01, 2011 23:17:32
For præcis en uge siden tog jeg imod TV2 Fyn for anden gang. Det var planen, at Signe Ryge og jeg skulle tale om drivhus, og Flemming skulle filme solmodne tomater og farvestrålende chili. Vi fik rundet drivhuset godt og grundigt - helt som aftalt. Men vi kom også omkring noget andet; nemlig hvordan det er gået i haven denne sæson. Heldigvis er den gode del af haveåret absolut ikke slut i september, men det er nu, vi kan se tilbage på nogle måneder med fuldt tryk på hjemmeavl og en masse blomster i haven, der enten har artet sig som forventet eller overrasket ved at ligge enten over eller under det antagede punkt på succesbarometeret. Sommeren har været broget på grund af alt for meget regn, men haveglæden er intakt, og en aftenstund som denne første septemberdags fejede det dystre bort og kunne ikke være smukkere. Mens jeg gik rundt i min have, krydsede en gåseflok himlen; det var lunt og stille, eneste lyd i det fjerne var en gårdhund, der slap et par bjæf.

HAVEDAGEN

Og jeg håber inderligt, at vejret nu vil vedblive med at arte sig. I næste uge slår jeg nemlig havelågen op til Havedagen, som løber af stabelen søndag d. 11. september fra kl. 10.00-17.00, og som arrangeres i tæt samarbejde med mit højt skattede netværk. De forskellige indslag er så godt som på plads, og kreativiteten blomstrer.

Alle deltagere på havedagen er i tæt kontakt med hinanden, og jeg har senest hørt, at Ib, der sælger honning, og som skal fortælle om bier, tager både udstyr og og en ustyrlig dekorativ bikube med, som nok skal gøre lykke blandt dem, der drømmer om at frembringe egen honning.

Anders, som skal fortælle om svampe, ved en masse og er klar til give sin viden videre. Jeg har været på tur med Anders i vores egen skov, og det var en fornøjelse. På levende og pædagogisk vis blev jeg sat ind i svampenes forunderlige verden. Jeg blev ikke svampeekspert på en dag, men har lært enkelte at kende, så jeg kan finde nogle af de spiselige og bedste. Her til aften gik jeg faktisk de ti skridt, der er fra min hoveddør til skovbrynet, og fandt to flotte eksemplarer af Indigo Rørhat. Svitset i olivenolie med hakket skalotteløg og tilsat fløde, salt og peber kom de over en gang friskkogt pasta, som blev rundet af med lidt høvlet parmesanost. Nemt og lækkert.

Der kommer mange flere end Anders og Ib på Havedagen, og I morgen fortæller jeg videre. Dagens indlæg vil jeg runde af med kunstner HELLE NØRBYS skønne udsmykningssten, som her er brugt i havens belægning. Helle er med til at arrangere Havedagen. Hun har leveret udsmykningssten til blandt andet Søren Ryges have, men frembringer også andre pragtfulde ting i sit værksted. Fx foderhuse, som ikke er set magen, og nogle helt igennem charmerende, hånddrejede urtepotter i lyst ler - dem glæder jeg mig til at få fingrene i; det hele vil være at finde på Havedagen.

Jeg ønsker jer alle en god aften med et kig på Helles udsmykkede belægning. KIM AHM har fotograferet georginerne i min have. De giver sig fuldt ud nu, og jeg elsker dem!



TV-udsendelsen sendes i oktober, når jeg ved besked, skriver jeg på bloggen. Den første udsendelse ligger på min side med nyheder.






  • Kommentarer(11)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post102