Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Sommertemperaturer lige om hjørnet

Havens indretningOprettet af Birgitte Hasholt lør, september 03, 2011 00:35:45


Det er blevet efterår i følge kalenderen. Men sommertemperaturer er lige om hjørnet, og vi kan vente godt vejr i weekenden. At det ikke tyder på regn eller rusk er dejligt, når planerne går i retning af havearbejde. Jeg vil i hvert fald nyde at gå midt i frodigheden og bøje mig ned eller knæle for at luge, mens solens stråler luner min ryg. "Blomster har det med at liste sig ind i din have uanmeldt...", ordene er den amerikanske hortonom Pam Browns, jeg vil mene, det samme gælder ukrudt. Men jeg er ikke tilnærmelsesvis skrækslagen for at skulle hive det op. Jeg kan knap nok se det kedelige i det. Alligevel når jeg ikke den pillede have, til det har jeg ikke tid.


Engang var området foran huset ganske utrimmet, men egentlig meget pænt. Jeg lod vilde blomster være og smed om mig med frø. Resultatet var romantisk tilfældighed, og især om sommeren fungerede det fint. Vinteren var mere tvivlsom; med nedbør fulgte mudder og med den opblødte jord et ønske om nogenlunde tørre sko. Det endte med en terrasse og med havetegl i gult. De hårdtbrændte teglsten passer til vores gamle hus, er en meget klassisk form for belægning og patinerer pænt. Havetegl fås i flere farver, den gule har været anvendt i haver siden gamle dage, hvor den fx blev brugt til fine havegange lagt i sildebensmønster. Sildebensmønster blev også brugt til vores terrasse, som i det hele taget viser sig at være det rette valg. Den fungerer som en smuk, stærk og funktionel belægning på et sted, vi færdes ofte.

HAVEDAGEN

Men der er mange muligheder, når haven skal forandres og ikke mindst, når der skal belægning på. I næste uge holder vi Havedag, og mon ikke nogen planlægger omlægninger i haven og vil komme forbi for at tage sig en snak med havearkitekten Janne. Søndag d. 11. september fra kl. 10.00-17.00 vil Janne Fuglsang nemlig gerne vejlede her i haven, men inden da har hun travlt derhjemme.`Fuglsang Haver´ slår i samarbejde med Haveselskabet dørene op og sætter fokus på "Havens gulv" og de mange muligheder. Jeg skal et smut forbi i morgen lørdag og glæder mig til at se, hvad Janne vil vise; jeg er helt sikker på, at det bliver noget godt! FOTO: KIM AHM

  • Kommentarer(2)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post103