Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Nedtælling til Havedag

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt tir, september 06, 2011 23:30:28
Det har været et fint år for mine løg. Skalotteløg og hvidløg har nydt godt af de bunker af velomsat hestemøg, vi kørte på køkkenhaven i det tidlige forår. Store, flotte løg er høstet, og de bliver brugt en masse. Aromatiske skalotter og hede hvidløg er hverdagsluksus, som fyldes i gryden sammen med anden dugfrisk høst af egen avl. På denne årstid gemmer de buldrende gryder i køkkenet på det bedste, der kan puttes i dem, og det er udslagsgivende for det endelige resultat, som simpelthen tilfredsstiller smagsløgene og spiller forte på alle tangenter.Når jeg skal i haven efter afgrøder, har jeg et udvalg af kurve, høsten kan bæres i. Mine Sussexkurve har jeg haft i mange år, de holder og er fantastisk funktionelle. Derfor var jeg helt med, da Helle Rask fra Havegalleriet foreslog, at de traditionelle, robuste, engelske havekurve skulle være en del af sortimentet på Havedagen på søndag.Noget andet, jeg glæder mig til, er alle de indtryk, som samles i haven, når det hele går løs. Bede, buketter og nye måder at bruge haven på kan du suge til dig og tage med hjem. Har du derefter lyst til at sætte spaden i jorden, er september oplagt til det. Vi har rundet sidste del af sommeren, og der er taget hul på efteråret, som med september repræsenterer en af årets bedste plantemåneder. I et stykke tid har jeg selv haft et godt øje til "præriestauden" Solhat, og jeg har plantet et par stykker. Marlene fra Staudefeen har lovet at medbringe nogle spændende. Solhat er blevet en modeblomst og med rette; det er en rigtig god staude - også for begyndere.

FOTO: KIM AHM

Havedagen d. 11. september fra kl. 10.00-17.00

PROGRAM

Kl. 10.15 Ib fortæller om bier og honning

Kl. 11.00 Marlene fra `Staudefeen´ fortæller om trendy stauder

Kl. 11.45 Helle fra `By Helle Nørby´ fortæller om hårdbrændte udsmykningssten til haven

Kl. 12.30 Janne fra `Fuglsang Haver´ fortæller om havens indretning

Kl. 13.15 Birgitte fortæller om selvforsyning og økologi i haven bl.a. med fokus på chili, tomater, geder til husbehov, mistelten og havehøns

Kl. 14.00 Anders fortæller om svampe og sommerfugle

Kl. 14.45 Helle fra `Helle Schaumann´ fortæller om pil og pileflet

Kl. 15.15 Peter fortæller om stiklingeformering af havens stauder og buske


I løbet af dagen kan du følge, hvordan Kim bygger et solidt plantebord og Iben Riis binder eventyrlige buketter. Sidst, men ikke mindst har `Kastanjehegn´ de meget smukke, traditionsbundne hegn af vild kastanje med. Op gennem tiden har den type hegn været brugt i England og Frankrig - det er et hegn, som er lige til at sætte op.

I boden kan du købe økologiske kager, kaffe, te og saftevand.

Indgang 10 kr. - børn fri entré.

Kørselsvejledning finder du her. Parkering v. Søfælde Savværk.

Jeg håber, vi ses!

Kh Birgitte

Husk havedagsbilletten giver adgang til det nærliggende Egeskov slot og park til halv pris d. 11. september.

  • Kommentarer(6)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post104