Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Gæstebloggen: Opskrift på gulerødder

Opskrifter med rodfrugterOprettet af Mona Ibsen lør, september 24, 2011 16:38:06
Her er en opskrift på gulerødder, som alle, jeg har serveret den for, kan lide. Den er inspireret af Camilla Plum, men jeg har lavet min egen version.


Gulerødder flækkes på langs, eller hvis de er små, forbliver de hele.


Kommes i godt saltet, kogende vand 1/2 minut. Tag op med hulske og genbrug vandet til noget andet grønsagsværk samme dag.


Lige dele olivenolie, acaciehonning og citronsaft kommes på en pande. Varm op og rør rundt.


Kom gulerødderne på panden, dæmp varmen. Drys temmelig meget timian på eller lad ca. 10 stilke timian simre med. Vend rundt. Efter ca. 5 minutters tid, kommer man 15-20 groft revne basilikumblade på. Vend rundt.


Bliver panden for tør, så hæld mere olie og honning på.


Når gulerødderne er brungyldne og karamelliserede, er de færdige, ca. 10-15 minutter.


Pres et eller 2 fed hvidløg over rødderne og drys hakket bredbladet persille over. Salt og peber kværnes henover.


Vend godt rundt og server.

  • Kommentarer(2)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post108