Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Dagen, vejen og vejret

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt søn, oktober 02, 2011 23:40:36
Weekenden har været travl - så travl, at dagene gerne måtte forlænges med et par timer, så ville de bedre slå til. Ude på landet gør vi meget selv. Fx driver en lille skole som den, mine børn går i. Her er det tradition at fejre høsten, højtideligholde den og være sammen om noget fælles, når kornet er i hus og naturen og haven indbyder til, at spisekammeret fyldes. Således summede gymnastiksalen af liv i går aftes, da hele egnen - unge, gamle og dem midt imellem - nød et veltillavet måltid bestående af svinekam med svær, en masse grønt og æblekage højt belagt med med flødeskum og pyntet med funklende, rød ribsgelé til dessert. Stemningen var god; ja nærmest perlende i rækken af traditioner, som gør arrangementet genkendeligt og nemt at forholde sig til. Når mørket falder på, siver vi ud i landskabet til vores huse. De ligger spredt, men vi drager afsted med en følelse i sindet af at være tæt på hinanden, og det er godt.Hvad der også er godt er, at det har været så fantastisk at være ude de seneste dage. Tænk at tage de første skridt ind i oktober blidt svøbt i sommervarme. I morges var jeg på marken ganske tidligt. På min del af jorden græssede gederne med tilfredshed, på naboens stykke lå nyballet halm i disen. De er kæmpestore - halmballerne - og på den ene tronede en musvåge i færd med at inspicere. Den spiser en masse mus og cirkler på himlen uanset, om det er sommer eller vinter. Men på markerne er der også sket noget nyt. Der er kommet agerhøns, og det er noget af det bedste. Bonden Mads, som er min nabo, har opdrættet og udsat den yndige, oprindelige fugl, jeg hver dag observerer på morgentraveturen langs markvejen med min hund. I skumringen om aftenen hører vi agerhønsene kalde - en lyd til at flokken kan samles. Det er meget intenst i stille stunder med dejligt vejr som det, vi har haft i dag.

FOTO AF MIT HUS: KIM AHM

  • Kommentarer(12)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post110