Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Tag og TV!

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt søn, juni 10, 2012 17:24:38


Der bliver arbejdet GODT og GRUNDIGT. I haven, på huset og med dyrene. Hvad jeg ved i dag, som jeg ikke så helt klart, da vi skrev under på pantebrev og gav hinanden håndslag på, at dét her sted skulle vi nok få styr på er, at der altid er noget at gøre, når man erhverver sig et gammelt hus. Og skovløberhuset er gammelt. Men lige nu er et rigtig stort stykke arbejde ved at være ved vejs ende. Et nyt, godt, gammeldags tegltag på hele molevitten sørger for at sommerens skybrud kun væder haven og ikke trænger ind uønskede steder. Denne gang har vi ikke selv været i gang. Den omfattende indsats med taget er lagt i hænderne på en dygtig tømrer. Og det er virkelig skønt. For der skal malkes geder, plantes ud og passes drivhus. I dag har de sidste kid også fået øremærker i, og hele flokken har fået ormekur og klippet klove. Terrassevejr har det ikke været. Der har heller ikke været tid til at sidde der – og begge terrasser er for resten først "beboelige" om en uges tid. Men så skulle sporene fra de seneste måneders indsats med taget også være visket bort, og jeg glæder mig til at erklære:


Skulle jeg nu - inden afslapning på terrassen i dejligt vejr - synes, at jeg har lidt for travlt, skal jeg blot slå et blik på Snehvide. Hun har nemlig også lidt at se til. Føromtalte kuld nummer to gav mange kyllinger; den travle hønemor har netop nu hele 10 at passe! Den lille grå, som er en af dem, der rigtig gerne sidder på ryggen af sin mor, er en araucanakylling – I ved dem, der lægger blå æg.


Har du lyst til at se mere om geder, høns, have og det omfattende tagprojekt, kan du følge seneste udgave af UD I HAVEN tilrettelagt af Signe Ryge her. Programmet gik i luften på TV2/Fyn i går aftes.

  • Kommentarer(5)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post160