Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Hvad vil du allerhelst?

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt søn, juli 29, 2012 01:23:38

Man kan blive helt afhængig af at have fri! Ikke, at jeg lige nu bekender mig til at lave ingenting. For det kan jeg ikke. Der er en masse, der skal gøres. Mit liv er baseret på en vis grad af frihed, men med mange indbyggede arbejdsopgaver, som følger mig stort set hver dag året rundt. Men der er trods alt forskel på, hvor mange bolde der flyver rundt i luften på én gang, og lige nu er det ferie, hvilket betyder, at alle bolde ret bekvemt bliver grebet. Skulle én falde til jorden, gør det ikke så meget; jeg kan samle den op og spille videre senere - der er med andre ord luft i programmet!

Den ekstra tid bliver blandt andet brugt til at tænke. Og til at lade være med at tænke. Det sidste er næsten det bedste. Men en tankerække har faktisk fulgt mig lidt de seneste dage, fordi jeg blev positivt overrasket over, at en tv-udsendelse pludselig tegnede sig anderledes væsentlig, end jeg havde forventet. Det hele handlede om at at leve Slow – slow living…

Jeg håndmalker mine geder, der findes kun dén mælk i køleskabet nu og de kommende mange måneder. Maden bliver hentet i køkkenhaven, og vi satser hårdt på høj kvalitet, hensyntagen til naturen og dyrevelfærd - fordi det er vigtigt. Vi lever, som man definerer slow, men har rigtig travlt, og det var præcis den skarpsindige konklusion i udsendelsen, som gjorde, at jeg synes, den landede jordnært på benene. Det tager tid at leve langsomt. Man redder sig altså ikke en tilværelse, hvor man læner sig tilbage og lader al stress fare, men man får en tilværelse, som er i overensstemmelse med dét, man allerhelst vil. Jeg ved det hver dag, men føler det endnu mere nu, hvor tiden hælder lidt til plussiden, og der er rum til at mærke efter.

Rigtig god sommersøndag! Jeg håber på godt vejr, så jeg kan tørre løg i solen.

Birgitte

FOTO: KIM AHM

  • Kommentarer(7)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post162