Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Hund og have

Kurser og arrangementerOprettet af Birgitte Hasholt man, august 27, 2012 23:06:53

Tasterne slides, artikler får liv og når tiden ikke bruges til haveskriblerier, må der luges og tænkes tanker. Sidst, men ikke mindst er et arrangement under opsejling. Men tid til blog? Det kniber.

Jeg nyder ellers at skrive herinde og bliver særlig glad, når jeg også hører fra jer. Og jeg skal svare. Det er min helt klare målsætning at være god til respons, når nogen gerne vil høre om haven, stille spørgsmål eller vide noget om gederne, hønsene eller min hund! Sidstnævnte er lidt et hit her på nettet, og derfor ryger der ind imellem en anden type spørgsmål end dem om haven ind i min mailbox. Nu bliver svaret på hundespørgsmålene til et blogindlæg, for så kan flere få glæde af uddybningen på samme tid. Tænker du, at du ikke gider at læse om hunde, så hæng på alligevel. Jeg skal gøre det nogenlunde kort og selvfølgelig puttes en dosis have ind i dette blogindlæg til sidst, så det hele rundes af på sædvanlig vis.

Men først til hunden. Tweed ligger som et gammelt blogindlæg fra dengang Havebloggen udkom i en anden form end her. Vi fik en lille uldtot på 8 uger indenfor døren, jeg knuselskede ham, og resten af famlien havde det på samme måde. Det måtte ud på Havebloggen, og netop dét indlæg bliver stadig læst – tit og mange gange, og det afstedkommer spørgsmål. Man vil gerne vide lidt om racen, og så vil nogen gerne vide, hvor Tweed kommer fra.


Først og fremmest er Tweed en trøffelhund – nu to et halvt år gammel. Lagotto Romagnolo bliver brugt til at snuse trøfler op af jorden med og er kendt for det i Italien. Grundigt trænet og med en fantastisk lugtesans er racen rigtig god til arbejdet med at spore trøfler. Trøffelhunden er der ud over kærlig, aktiv og klog. Man behøver ikke at vise en trøffelhund en ny kommando mange gange, den fanger lynhurtigt pointen. At den har en vældig energi – det har vores i hvert fald, giver lidt udfordringer ind imellem. Især, når der kommer gæster, er Tweed monster meget på dupperne. Det bliver bedre med alderen, kan jeg se, men vi er stadig i orkanens øje med opdragelsen på det punkt. Ellers er der ingen tvivl om, at trøffelhunden elsker sin familie, er hengiven og trofast og har vundet vores hjerter fuldstændig. Pernille er den sidste, der har spurgt – du vil gerne vide, hvor vi købte Tweed, linket kommer her: Lagotto Yduns Blue

Og så til haven! Jeg er vild med haven på denne årstid. Vi høster en masse, og vi behøver ikke at planlægge måltiderne nøje - der hentes bare ind fra haven og laves skønne retter af de dugfriske råvarer, som bede og drivhus er pakket med for tiden. Hønsene lægger mange æg, gederne giver mælk, og indkøbssedlen er slunken. Men det er ikke mad det hele. Haven er også rigtig skøn at se på. Især georginerne giver den gas – fantastiske farver, spændende former og nye blomster i lind strøm er plantens store fortrin. Billedet af `Blue Bell´skød jeg for et par dage siden.


Skulle du holde af dejlige fotos fra haven og små updates om den og om livet på landet, så sker der også noget på Facebook. Her synes jeg, det er super nemt at være flittig, og du er hjertelig velkommen til at finde min profil.

DET STORE ARRANGEMENT.

Sammen med Marlene Muxoll/Staudefeen, Havearkitekt Janne Fuglsang, Kunstner Helle Nørby og Havegalleriejer Helle Rask holder jeg HAVEDAG d. 9. september fra klokken 10.00-17.00 i min have. Du kan læse mere under NYHEDER, og vi opdaterer på både vores hjemmesider, blogs og på Facebook. Vi håber, at der kommer ligeså mange, glade havefolk som sidste år. Det var en helt fantastisk, smuk og hyggelig dag, som vi glæder os til at gentage. Vel mødt – vi håber at se dig!

  • Kommentarer(7)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post163