Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Optimisterne

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt tir, september 25, 2012 21:35:32

For et øjeblik siden gik jeg igennem bryggerset, katten lå og lunede sig på mine sko. Herinde er der ild i brændeovnen, og en stueflue summer. Fluen får ikke lov til at leve længe, men flammerne bag mig holder jeg ved lige, for de gør godt, når regnen rammer ruden. Det er blevet efterår, og i går aftes kom min mand ind fra runden ved dyrene med ordene: "Det er uvejr".

Når blæsten slider på denne årstid, hvirvler bladene af træerne; bor man i skovbrynet, bliver løvfaldet til en del. Terrassen har fået et drys – ret kønt, så jeg lader det ligge. Får vi tørvejr, kan det være, jeg tager kosten frem. Den er med birkeris - rødmalet, helt i træ og god at feje med. Hverdagstingene er af betydning.

Hønsene går i modsætning til os andre tidligt i seng. De er, når jeg tænker over det, også altid friske. Det er som om rytme er kodeordet for dem. Men lidt er alligevel kikset. Deres fornemmelse for efterår er som forduftet med sommersolen. De vil slet ikke indse, at det er ved at være slut. Det tredje hold kyllinger, som jeg ikke lod dem få, ligger de troligt og lader som om, de ruger på. Når jeg kommer for at hente æg, flytter de sig ikke en tomme. Med hovedet på skrå skæver de bebrejdende, som om de foragter, at jeg så egenhændigt bestemmer over livet i haven. Jeg tager trods alt hatten af for deres ihærdighed, giver dem førertrøjen på som havens absolutte optimister, plukker grønt til dem og håber, at de gemmer lidt gejst til foråret.

Som I nok kan fornemme, er alt stille. Et par dages helle med rum til fordybelse er opnået med tid til mere indadvendt aktivitet. Rammer man dén frekvens, er der ro til at nå ud i alle verdenshjørner af det, der er vigtigt, og måske komme helt ind til kernen.

Gulfrugtet røn i regnvejr sidst i september.

  • Kommentarer(2)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post165