Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Den første frost

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt man, oktober 29, 2012 23:32:37

Vi har haft nogle dage med frostvejr. Vinterlige tilstande om natten og smukke morgener, som åbenbarer et sølle syn i georginebedet, men ellers bibringer inderligt smukke formationer af rimfrost. Himlen er høj, når man vågner til sådan en dag, og skyer damper ud af munden, når den varme ånde rammer kold luft og krystalliserer.


For få dage siden var jeg i Tøndermarsken for at se stærene som sort sol på himlen, og jeg har skrevet om vildgæssene, der flyver henover skovløberhusets tag – mon ikke alle er taget afsted nu. Det hele er jo kønt, og det er ikke skræmmende endnu. Men vinteren er uendelig, og den tanke kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen. Af samme grund kom jeg til at tænke på, hvad der kan opmuntre, når vi ikke længere har et fint flor i haven. Og jeg kom til at kigge på min røde vandkande, som står og blomstrer på terrassen. Farver tænkte jeg, fine farver på de ting, vi omgiver os med. Og rød er en af dem. Livgivende, styrkende, frembrusende og ilter og rigt repræsenteret i naturen på tærsklen til november. I dag er der blevet lavet mad med æbler – og en opskrift til en artikel. Når jeg kan, vil jeg dele den med jer. Hønsene fik forresten alle skræller - og en smule havregrød fra i morges.

  • Kommentarer(4)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post170