Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Ude på landet

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt lør, februar 02, 2013 12:28:22

`I wish I had a little house - out in til country…´ - det danske rockband `The Sandmen´ synger - og jeg smiler. Måske en smule overbærende for tiden, for her (ude på landet) er det drivende vådt! Når sne i de mængder, vi lige har haft, smelter, er der tale om en syndflod. Alle dræn og kanaler står den ultimative prøve. Til gengæld var det smukt, imens snedynen hvilede tungt, og frosten frysende bed. For at nævne et par af de mere hjertegribende oplevelser, bød skovbrynet en blikstille morgen på en fuldvoksen dåbuk med en imponerende opsats højt hævet mellem de sneklædte stammer, og en håbefuld, kniplingehvid svaneflok strakte hals og tog snadrende ophold i sneen ved den næsten tilfrosne skovsø. Sådan er det som sagt ikke mere, det er nærmere ”VANDVITTIGT”. Havde vi ikke haft den højtliggende mark på bakken at lukke dyrene ud på, måtte Noahs Ark hidkaldes til gederne. Og det må gerne snart blive forår. Det må meget gerne snart begynde at blomstre udenfor mine sprossede ruder - her ude på landet.

Men haven står ikke stille. Der skrives om den hele året, og i køkkenet har jeg travlt med at frembringe de landlige madopskrifter, der ledsager nogle af mine artikler. Ind imellem må man bare gribe dagen, og det gjorde min fotograf og jeg for nylig. Vi har i en rum tid haft en krævende opgave liggende, som kun måske kunne løses. Der skulle være sne på, og det skulle være ualmindelig skønt vintervejr. Sådan blev det, og haven, vi besøgte, var vidunderlig. Den folder sig ud i sin fulde længde i et dansk magasin; præcis hvornår, må jeg annoncere på et senere tidspunkt. Her zoomer vi ind og løfter forsigtigt en lille flig af sløret - kan du fornemme, at vi har fat i noget stærkt stemningsfuldt? Jeg håber, du må få en rigtig dejlig weekend. Jeg skal bruge min på at så de allerførste frø, som du selvfølgelig kommer til at høre nærmere om.

FOTO: KIM AHM

  • Kommentarer(2)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post172