Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Drømme, længsler og lys

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt ons, februar 06, 2013 14:45:42

Der er kommet mere lys over land, og det er rigtig dejligt. Pludselig er det som at få lidt mere tid. Drømme, længsler og lys - og det, at vi har mulighed for at gøre noget eller simpelthen vælge at gøre noget helt andet, er med til at gøre os lykkelige. I lykkelighedsfeltet kan haven være med. Den er på mange måder drømmenes land - et sted, vi kan indrette præcis, som vi har lyst til og et brændpunkt for idéer. Og mon ikke idéerne er begyndt at spire? Her hos mig er der gang i frøbestillingerne. Der kommer frø fra nær og fjern samtidig med, at jeg tjekker lageret fra sidste år og gennemgår alt det, jeg selv har høstet frø af. Mit fokus ligger lige nu på chili, der udmønter sig i stærk sanselighed og smag. Chili kan man netop selv tage frø af, og heldigvis har jeg høstet frø af en rigtig god slags.



'Habanero Dulche' Capsicum chinense er en ret mild, eksotisk og frugtagtig chili med en smag, der betegnes som fersken, mango og mandarin. Jeg vil rigtig gerne have den med i år, men den er ikke altid let at få fat i, så en pose med temmelig mange selvhøstede frø giver næring til drømmen om sensommerhøst af habanero. Det skal lige indskydes, at chilifrø opbevaret tørt, mørkt og køligt kan holde sig i cirka tre år. Mine habanero-dulche-frø er lige omkring udløbsdatoen, men jeg håber inderligt, at små, grønne spirer bryder frem.


En anden chili på ønskelisten er `Aji Amarillo´. Chilien har været kendt i Peru siden tidlig inkatid, og aji-chilierne hører til Capsicum baccatum-sorterne, som er en vigtig ingrediens i det sydamerikanske køkken. Amarilloen bliver blandt andet brugt frisk til citrusmarinerede skaldyrs- og fiskeretter. `Aji Amarillo´ har været dyrket side om side med andre chiliplanter i mit drivhus, og den er produktiv. Til gengæld har jeg ikke været vaks til at gemme såsæd af `Aji Amarillo´, men frø er fundet på Fuglebjerggård, og jeg glæder mig til igen at lægge drivhus til den skønne, gule chili sprængfyldt med god aroma – jeg tror, mine gryder vil strutte af lykke.

FOTO: KIM AHM

  • Kommentarer(4)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post173