Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Solskin og ny blog i sigte

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt tir, marts 26, 2013 13:46:56

Vejret er det store samtaleemne, når folk mødes, ved købmanden, på de sociale medier - velsagtens også ved de forestående påskefrokoster; for vi undrer os. At forårets komme i den grad trækker ud er mærkeligt. Det er også ubelejligt, når vi hungrer efter at være ude i haven. Men da jeg i formiddags gik tur med mit energibundt – Tweed, den italienske trøffelhund, som ud over sydens solstråler elsker sne, tænkte jeg, at dét her må nydes. Det vil sandsynligvis vare mange år, før vi igen oplever solen skinne så ubestridt og længe på nyfalden sne; det sker kun i sjældne tilfælde, og det er nærmest kun muligt i marts.Hvad haven angår, behøver den ikke at stå stille. I huset her er der så småt ved at være forspiringstrængsel, og jeg har usandsynligt mange, fine frø, der skal i gang. Det er livsbekræftende at følge de små planter, og jeg ser frem til at kunne flytte dem ud i drivhuset og ud i haven, når vejret pludselig vender til varmt med forår og sommer som fortegn. Udplantning er ikke lige om hjørnet, men det er en god idé at være klar; for eksempel med tomater. Der er mange slags, og en hel del findes hos mig, selvom det kun er et hjørne af markedet, for det omfatter virkelig et velassorteret sortiment. Årene lærer os, hvilke sorter der er bedst, men nye tilføjes hvert år programmet, hvis man er uendelig nysgerrig, når det gælder tomater. En særlig god tomat har i nogle år måttet vige til fordel for dugfriske eksperimenter, men i år er den med igen: Sungold. Jeg tror den tomat vendte op og ned på min forestilling om, hvor godt en tomat kan smage, og jeg glæder mig vildt til at sætte tænderne i den igen.Tomaten er en lille cherrymodel, den er orange, ret nem at dyrke og i perfekt balance mellem syrligt og sødt. Vi er hoppet over i boldgaden med hybrider, så der kan ikke høstes frø af Sungold, til gengæld er planten meget sund. Om Sungold i løbet af sommeren får kamp til stregen af andre, nøje udvalgte tomatersorter bliver spændende at se. Det er i hvert fald noget, der skal skrives om. Og du kan følge med, når der skrives om alt mellem himmel og jord i haven herude på landet. Mine artikler udkommer i avisen, i magasiner og på Havebloggen. Sidstnævnte skal du blot være opmærksom på holder flyttedag. Der udkommer nemlig om ganske kort tid en ny, skøn haveblog fra min hånd, som du kan følge. Er du tilmeldt her, får du besked, når den nye haveblog udkommer, og du kan tilmelde dig den. Mit inderlige ønske er, at rigtig mange af mine faste læsere fra Havebloggen har lyst til at være med - og selvfølgelig, at nye kommer til.

Vil du være sikker på, at nyheden om den nye blog runder din mailboks, kan du, indtil den nye blog går i luften, stadig tilmelde dig den gamle haveblog HER eller sende mig en mail HER.

JEG HÅBER, VI ”SES”, NÅR MIN NYE, INSPIRERENDE BLOG OM HAVE, MAD OG ØKO-LANDLIV OM KORT TID UDKOMMER!

De bedste og varmeste havehilsner i forårsfrostvejr fra

Birgitte

FOTO: KIM AHM

  • Kommentarer(8)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post175