Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Milde Monarda!

BegynderhavenOprettet af Birgitte Hasholt lør, marts 12, 2011 08:38:35
Hestemynte Monarda stammer fra Nordamerika. Planten består af flere arter, hvoraf nogle er enårige, mens andre er stauder. Flere hybrider er særdeles iøjenfaldende og meget smukke fx de røde og rosa hestemynter. Vild Hestemynte Monard fistulosa er en af de trofaste i haven. Planten er hårdfør, og da jeg på et tidspunkt plantede et lillebitte eksemplar ud i køkkenhaven, skete miraklet. Året efter var planten stor og frodig og ganske bedårende, idet den foldede de lavendelblå blomster ud som et pur over planten. De nordamerikanske indianere krydrede kød med den vilde hestemyntes blade og brugte den som lægeplante. Vild Hestemynte er god mod forkølelse og ondt i halsen og oplagt til te. Det er de unge skud og blade, man brygger på, smagen er mild og behagelig og kan sammenlignes med bergamotte, som også findes i Earl Grey. Er du interesseret i Vild Hestemynte i det kulinariske hjørne, kan du gøre som de nordamerikanske indianere, der brugte den til at krydre kødet med, eller du kan bruge den i bønneretter for at give en ekstra god smag og fremme fordøjelsen. Der ud over er planten bare smuk. Den passer ind i små og store haver og udmærker sig i særdeleshed ved at være en super nem plante at dyrke.
  • Kommentarer(5)//havebloggen.birgittehasholt.dk/#post63