Havebloggen

Havebloggen

BIRGITTE HASHOLT - FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG HAVESKRIBENT


Havebloggen er tilknyttet websitet BirgitteHasholt.dk. Her kan du følge min økologiske have, mit liv på landet og finde gode madopskrifter og nyttige tips om selvforsyning. Du er velkommen til at skrive til mig; hver en kommentar er kærkommen, jeg svarer, så hurtigt jeg kan.

Måtte du ønske at blive fast læser af bloggen og modtage Havebloggens indlæg i din mailboks, kan du tilmelde dig HER.

Rigtig hjertelig velkommen i mit haveunivers! Jeg håber, du vil lade dig inspirere, og at du vil få glæde af at følge med.

Tekst og fotos er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Den første frost

HavebloggenOprettet af Birgitte Hasholt man, oktober 29, 2012 23:32:37

Vi har haft nogle dage med frostvejr. Vinterlige tilstande om natten og smukke morgener, som åbenbarer et sølle syn i georginebedet, men ellers bibringer inderligt smukke formationer af rimfrost. Himlen er høj, når man vågner til sådan en dag, og skyer damper ud af munden, når den varme ånde rammer kold luft og krystalliserer.


For få dage siden var jeg i Tøndermarsken for at se stærene som sort sol på himlen, og jeg har skrevet om vildgæssene, der flyver henover skovløberhusets tag – mon ikke alle er taget afsted nu. Det hele er jo kønt, og det er ikke skræmmende endnu. Men vinteren er uendelig, og den tanke kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen. Af samme grund kom jeg til at tænke på, hvad der kan opmuntre, når vi ikke længere har et fint flor i haven. Og jeg kom til at kigge på min røde vandkande, som står og blomstrer på terrassen. Farver tænkte jeg, fine farver på de ting, vi omgiver os med. Og rød er en af dem. Livgivende, styrkende, frembrusende og ilter og rigt repræsenteret i naturen på tærsklen til november. I dag er der blevet lavet mad med æbler – og en opskrift til en artikel. Når jeg kan, vil jeg dele den med jer. Hønsene fik forresten alle skræller - og en smule havregrød fra i morges.

  • Kommentarer(4)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.
Oprettet af Birgitte Hasholt ons, oktober 31, 2012 22:16:07

Kære Johanne, det er hårdt, når lyset svinder. Jeg synes, vi mærker det så meget nu. Eftermiddagen er kort. Men farverne er fantastiske og et stykke bund længere nede i skoven er dækket med blade i meget fine former. Da jeg kom til at se nærmere på det, var det næsten et helt kunstværk, der var opstået nede på jorden.

Kh Birgitte

Oprettet af Birgitte Hasholt ons, oktober 31, 2012 22:09:11

Kære Marlene, lyden af de flyvende gæs er god - enig! Og det er også godt med gamle fund, der deler vi endnu en interesse :-) Der er ingen ende på så glade høns er for "blødfoder", og det er alletiders, at hønsene sætter madrester til livs, så mindre går til spilde.

Kh Birgitte

Oprettet af johanne ons, oktober 31, 2012 09:24:35

Uhhhhh

Efteråret er så uendeligt smukt og så vemodigt. Den første frost får farverne frem i fuldt flor og varsler også den kommende stilstand og dvale. Dagene bliver kortere og kortere, lyset forsvinder, og det der er tilbage får en lidt gusten tone og alting lukker ned. Lige det synes jeg er forfærdeligt; jeg er mest til de lysere og lysere dage med lovning om nyt liv. Men det er der og kommer tilbage om godt og vel et halvt år. Det glæder jeg mig til.

Oprettet af Staudefeen tir, oktober 30, 2012 07:39:14

Vi har stadig gæs, der flyver over himlen i deres karakteristiske V - jeg elsker simpelthen lyden af dem.

Yes! Lad os slå et slag for farverne, så det hele ikke bare er hvidt (det samme gælder i boligindretningen)!!! Din vandkande er fantastisk - jeg kan godt forstå, du er glad for den, og det var da et godt køb :-))

Ja, høns er vild med havregrød og havregryn i det hele taget. Jeg får havregryn med mælk hver morgen, men spiser aldrig op, så hønsene får resten, og de klukker lystigt, når de sætter næbbet i det bløde gryn ;-)

Kh. Marlene